Perjantaina ostamaan lapselle hyviä, halpoja ja käytettyjä lastenvaunoja. Punainen kuosi, sisällä tikku-ukkoja. Sopivat mielestäni oli lapsi tyttö tai poika. Olin yllättynyt, miten hirmuisen halvalla (mielestäni) sain ne: 160 €. Testiajo perjantaina niillä myös. Epäselvää, että uskaltaako vaunuja jättää mihinkään yksin kaupungilla, jos käy kahvilassa tai kaupassa. Ehkäpä ei, mutta mahtuvatko ne jokapaikkaan sisälle? Vaunut ovat jokatapauksessa varauksessa ja maksan ne perjantaina. Niissä ei ole sellaisia hyviä ´ilmapyöriä´, mutta muuten ne ovat tyylikkäät. Oikeasti en tiedä yhtään mitään pikkuvauvojen tavaroista ja sen kyllä huomasi lastentavaratalossakin.

Työn alla tehdä kantelu Eduskunnan oikeusasiamiehelle viranomaisen toiminnasta. Selvittäköön se, onko asiassa toimittu oikein. Kysyin 4:stä lakimiespalvelupuhelimesta ja kaikki sanoivat, että menettely ei kestä lain suurennuslasia. Eli olisi toimittu lainvastaisesti. Tämä on minulle tärkeä asia, kun itsekin opiskelen opettajaksi ja yritän suorittaa myöskin opetushallinnon perusteet eli saada rehtorin pätevyyden. Aloiteteaan nyt kuitenkin aineopettajan töistä. Siinäkin tavoitetta kerrakseen. No, jos huimia puhutaan, niin eduskunta työskentely kiinnostaa...

Töissä keksin rummutella vatsakalvoani kevyesti, kun lapsi heräsi ja rupesi potkisekelemaan niin kovaa, että itsekin välillä säikähtelin.

Ensin näin n. viikko sitten unen, jossa lapsi syntyi. Eilen illalla ennen nukahtamista puolittaisessa unihorroksessa haeskelin jo mielikuvia lapsen kasvoista. Ostin divarista kirjan Aleksanteri Suuresta "Alexander - Dream Child", jota lueskelen, jahka pääsen ensin kesälomalle ja siitä äitiyslomalle. Tytön toinen nimihän tulee olemaan ´Alexandra´ ja pojan ´Alexander´. Valloitajia molemmat, toivotaan.

Hankintalistalla ainakin:
- vanna
- kantoliina
- kestovaippoja
- keittiön pöytä
- valaisimia

Kotipitäjän kulttuuritoimi soitti ja pyysi lausumaan runoja Sanan ja Suven päivänä. Pyysivät Eino Leinoa. Tuttu runoilija. Lupasin harkita. Siellä sitten pyllerrän viimeisilläni raskaana ja ilahdutan kulttuuriväkeä pikkupitäjässä.