Äiti suunnittelee koululla pidettäviä harjoitustunteja. Isä odottelee oleskelulupaa ja pitää huolta lapsesta. Äidin elämä on järkyttävän säännöllistä. Aikaisin nukkumaan jotta saa tarpeeksi lepoa ja jaksaa tehdä opiskelutehtävät. Välillä tulee mieleen olisiko sittenkin pitänyt jäädä kotiin hoitamaan lasta, mutta nyt kun tämä ratkaisu on tehty, sitä on myöhäistä katua. Kun vaan asiat rullaavat, niin kaikki menee hyvin.

Perheen kiusanpiikkinä on huono sänky. Joka yö, kun äiti yrittää kääntyä, hän herää. Unissaan sängyllä on mahdotonta kääntyä. Petauspatja on huono ja selkä usein kipeä. Ja tietenkään perheellä ei ole varaa hankkia juuri nyt uutta sänkyä. Elämme kitsaasti puhisten. 

Loman aikana äiti sai luettua Johanna Sinisalon kirja Lasisilmä. Hyvä kirja, mutta joltain osin kyllästyttävä kun juoni ei nouse missään vaiheessa ohi käsikirjoittajatiimissä tapahtuvien asioiden. Loppua kohti kirja alkaa tuntua paperin makuiselta ja olevan täynnä pelkästään puhuvia päitä. Mielenkiintoiseksi Lasisilmän teki se, että se oli sijoitettu saippuasarjojen kirjotussmaailmaan.